fbpx

Casa Bună

Vreau de ceva timp să fac Casa Bună. O casă unde să putem să facem teme, meditații și să gătim mâncare copiilor. Oricând fără să se strâmbe directoarea, portarul, femeia de serviciu, secretara, profesorul sau oricine altcineva plin de sensibilități. Unde să putem face un atelier pentru a pregăti copiii mari pentru o meserie. Unde să putem caza urgențele din ghetou (femei abuzate, copii alungați) și să ne putem juca comod vara sau să sărbătorim zilele de naștere. Casa va putea fi folosită dacă vom avea camere libere și de cei care vor avea copiii în spitalul de urgență Marie Curie dar nu vor avea bani de cazare sau nu vor găsi loc la MagicHome.

Mi-a fost teamă pentru că știu cât de complicat va fi. Câțiva ani o să ne cam chinuim.

Mârlănia asta cu GAL-ul, primarul și direcțiunea (vezi articolul de mai jos) m-a convins să fac pasul ăsta. O să avem un meseriaș foarte bun care va locui în casă. Vom dezvolta împreună cu tinerii din ghetou o afacere pe construcții. Meseriașul este un profesionist senzațional și am un super noroc să-l cunosc. Sper ca afacerea să producă îndeajuns încât să putem să replicăm Casa Bună și în alte locuri și desigur plănuim să ajutăm cazurile cele mai necăjite gratis.

Casa are 174 de metri spațiu util și cam 800 de metri de grădină.IMG_0651

Urăsc să cer și am refuzat de multe ori donații pentru că reușeam noi să acoperim costurile. Acum însă avem nevoie de ajutor. Va trebui să folosim foarte bine spațiul din casă și avem nevoie de cineva care se pricepe. Vom avea nevoie să acoperim cel puțin un salariu dacă nu două până când afacerea va merge. Vom face un mic teren de sport și vom avea nevoie și de ajutor cu asfaltare, betonare. Trebuie să aranjăm podul pentru depozitare. Un spațiu pentru atelier și un microbuz pentru transportul copiilor (11 minute distanță din Ferentari în condiții de trafic normal – 8 minute sâmbăta și duminica) ar fi minunat. Va trebui să mobilăm spațiul și întreținerea nu va fi nici ea foarte ieftină.

Eu o să mă vând la greu pe lângă investiția inițială. O să îmi măresc numărul de cursuri pe comunicare, management de echipe și leadership pe care le fac și o să caut și alte contracte. Dacă aveți nevoie de așa ceva sunt o mulțime de oameni pe care i-am antrenat și care vă pot spune cam cum sunt ca trainer.

Cu cât reușim să facem mai repede cu atât mai bine. Am semnat deja pentru casă începem de marți. Săptămâna următoare va fi primul week-end cu copii la Casa Bună.

Habar nu am ce aș putea să fac ca să vă conving să ne ajutați. Fac si pe ghost writer-ul dacă e nevoie sau dăm acțiuni la viitoarea afacere.

Dacă doriți și puteți să ne ajutați cu orice veniți în orice sâmbăta sau duminică să vedeți ce vom face.

Contul în care puteți dona este aici – RO18 RZBR 0000 0600 0823 7212 – Valeriu Nicolae

PS. PLUS, USR, PNL dacă aveți nevoie de loc de întâlnire în Jilava Casa Bună vă stă la dispoziție nu de alta dar orice putem face să schimbăm PSD-ul e de bine.

49 Comments

 1. Rar am donat bani cu mai mare incredere ca vor fi bine folositi! Am dat si share pe FB, rugandu-mi prietenii sa contribuie. Veti reusi! Va rog, scrieti in text ca sunteti titularul contului, eu a trebuit sa caut in comentarii pe FB ca sa ma lamuresc.

 2. Te rog anunță aici (nu pe FB pentru că n-am) și cine este titularul de cont pentru că nu pot face tranzacția.
  Mulțumesc,
  Cristina

 3. Amazing!!!! Din nu stiu ce motiv nu gasesc un cuvant in romana care sa exprime ce simt acum. Voi dona cu drag in fiecare luna pentru acest proiect!

 4. Pe cei din strainatate i-ar ajuta foarte mult daca ar putea dona prin Paypal, sau alte modalitati de crowdfounding. Va rog sa va ganditi la a ne ajuta reciproc (multi am vrea sa donam, dar nu avem timp sa mergem pana la banca). Un cont Paypal este simplu de deschis!

 5. Aveți oare nevoie de niște birouri? Avem vreo 4-5 și un dulap. Nu sunt noi dar îmi asum ca sunt în perfecta stare. Ar putea sa le folosească copii pentru teme.

 6. Ca să se poată copia
  , scrieți contul bancar fără pauze! Este mai sigur cu copy paste ca să nu greșim. Mulțumesc

 7. Poți lăsa si un număr de telefon pentru donații prin Revolut, că este mult mai simplu.

  De asemenea, o campanie de donare pe FB ar fi utila, zic eu.

   1. Am făcut cursuri de programare cu ei, jocuri pentru dezvoltarea înțelegerii algoritmilor, au primit și niște diplome formale in acest sens. Prind foarte repede și le place. Dar e nevoie de consecvență și un loc potrivit.
    Matematica o învață pe laptop-uri donate – se poate vedea in unele din pozele postate de Valeriu pe FB.

 8. Magister, ai geniu
  DAR DACĂ ÎI orientezi pe copii și spre SOFTWARE, nu doar spre meserii manuale ?
  Baftă

 9. Buna. Ajut si eu cu mare drag. Pot ajuta si cu un laborator de stiinte, materiale si cluburi.
  Stiinta pe paine pe FB pt a-ti face o idee.

 10. Am donat. O sa mai donez. Am un vis similar de care nu am curaj sa ma apropii. Interesant, observ cum sutul in fund inseamna un pas inainte. Astept si eu un sut in fund. Succes!

 11. Stimate d-nule Valeriu Nicolae, aveti toata stima mea pentru tot ceea ce intreprindeti! Am transferat in cont o mica donatie pentru proiectul „Casa Buna”, din suflet, cu siguranta ca veti continua, in ciuda a tot si toate. Felicitari! Dana Lüttge

 12. Velicitari Valeriu! Tie si tuturor celor care pun umarul la acest proiect fantastic.

  In afara de suma initiala necesara pentru amenajare, o sa aveti nevoie de niste bani, pentru cheltuielile lunare, pe care sa va puteti baza in mod constant. Banii astia s-ar putea strange si printr-un mecanism de donatie recurenta.

  Pana ne lamurim cum este cu donatia recurenta, eu o sa fac o donatie lunara incepand de acum pana la sf. anului viitor. Dupa mai vorbim 🙂

 13. Patreon pentru donatii! Cel mai simplu pentru toti ! Dar sa fie cu numele Valeriu Nicolae 🙂 pentru incredere…

 14. Domnule Nicolae,vă citesc regulat articolele din DILEMA VECHE și mă impresionați prin implicarea și devotamentul dumneavoastră. Voi face o donație regulată pe timp de un an de 1000 lei ,din salariul meu,încercând să ajut prin mică sumă ce realizați dumneavoastră.
  BĂRBULESCU MIHAI IONUȚ
  Vă rog să contati pe micul sprijin ȘI as dori sa rămân anonim.
  Vă mulțumesc pentru înțelegere.

 15. Buna ziua,
  v-ar ajuta un frigider micut, o masina de spalat vase mica, ceva pahare/ cani/ tacamuri ? daca va volosesc, le-ati putea lua din Bucuresti pe data de 30 Noiembrie. Nu credeam ca avem cum sa va ajutam cu transportul.

Leave a Comment