fbpx

Despre blabagii

Strigatele  : “La lupta ptonti, marinari, antonesci, udrei, blegi, nemtoi, ungureni, tariceni, almanahi sau varanii mei  !“sunt din ce in ce mai dese in pregatirea razboiului electoral al blabagiilor.

Urmarea apelului : pozitionari strategice  si  rapide in patru labe sau pe burta, gata de a musca curul sau talpile oponentilor si de  a linge in acelasi timp si la fel de entuziast aceleasi parti ale liderilor ajutaci daca sunt prin preajma. Ajutacii sunt sefii care pot ferici blabagiii cu pozitii caldute la Brussels, in consilii de administratie, in ministere, in ambasade ,in parlament sau senat,  care pot da o mana calda de ajutor  la o coruptie mica, un nepotism inocent dar sigur, o curvasareala intelectuala sau “naturala” etc.

Sefii ajutaci s-au “ajuns” urmarind aceeasi strategie muscat-lins si sunt santajabili. Ptontul este probabil cel mai bun exemplu.

Mediul societatii civile si al afacerilor private sunt si ele dominate de sefi ajutaci inconjurati de cohorte de blabagii.

Pe langa riscul de orbire blabagii se expun si riscului unor malformatii rapide datorita statului indelungat in patru labe sau pe burta, lucru  care forteaza orizontalizarea sau totala disparitie a coloanei vertebrale .

Disparitia coloanei vertebrale, in Romania, duce la o crestere dramatica a sanselor de a “te ajunge”. Antena 3 promoveaza clinici specializate unde extractia coloanei poate fi facuta rapid si eficient de experti – angajati de vaza ai postului de televiziune. Pentru un mic “extra” puteti sa aveti expertul operand in pozitie de spagat.

Elitele partidelor romanesti se compun din ajutaci , nevestele sau rudele lor ( in general promovate departe,ca sa nu bata la ochi, in structurile banoase europene), prietenii acestora , tampiti, corupti, smenari, amante , ticalosi si doi – trei oameni ca lumea care risca sa devina si ei niste blabagii patetici.

Ei ,putinii oameni buni si inteligenti, ratacitii elitelor politice sunt actori in cel mai chinuitor spectacol al societatii romanesti. Isi contorsioneaza gretos rationamentul -o metoda de a justifica marlaniile si compromisurile proprii – pentru a fi in pozitia de a fi recompensati de sefii lor ajutaci.

Monica Macovei, Cristian Preda si Renate Webber ,oameni pe care ii admir pentru ceea ce au facut in Parlamentul European, sunt actorii principali in acest moment.

Am sperat pentru o perioada scurta ca Fundatia Miscarea Populara (FMP)  o sa poata schimba ceva. Pana acum nu a facut mare lucru, in afara de a ingrosa numarul blabagiilor care se legitimeaza pe spinarea catorva oameni decenti.

FMP-ul sta in patru labe sau pe burta in cazurile de nepotism, coruptie, cretinism si traseism din sanul partidului pe care l-a creat. Atacurile la Ponta, Antonescu si Blaga nu au legitimitate atata timp cat Elena Udrea este sefa si fetei sefului i se pregateste, in cazul in care vrea, un loc doi pe listele europarlamentare.

Fundatii in care oameni respectati si neimplicati politic sa functioneze ca un control moral si ideologic pentru partidele mari in Romania ar putea sa fie o solutie la catastrofa noastra politica.

Ideea FMP-ului este una buna. Desi FMP-ul are ca membri fondatori cativa oameni exceptionali, implementarea ideilor FMP-ului in practica este din pacate, pana acum ,o blabageala.

Am scris cele de mai sus si cu speranta ca in acest fel ma oblig sa imi controlez tenditele de blabagiu.

1 Comment

Leave a Comment