fbpx

Despre posibilitatea de a reveni în politică…

Sunt foarte multe cazuri de copii și adulți care trăiesc într-o sărăcie lucie. Există o dorință relativ mare și în creștere de a face bine. Sunt din ce în ce mai multe firme private care înțeleg nevoia de a investi în ajutor pentru cei mai sărmani și vulnerabili, dar care nu au nici timpul și nici oamenii care pot să facă asta.

Politicienii sunt văzuți ca fiind meșteri la dat din gură și la umplut conturile proprii.

Atât PLUS, cât și USR sunt partide atractive pentru tot felul de oportuniști și gargaragii din cauza potențialului pe care îl au să trimită oameni în parlament și administrațiile locale. Am întâlnit destui și sunt convins că numărul lor va crește dacă nu se iau măsuri menite să-i descurajeze.

Ambele partide pierd oameni valoroși demotivați de oportuniști agresivi. Marota comunicării a devenit ridicolă, în condițiile în care lucrurile care pot fi comunicate sunt scoli de vară, conferințe mediocre și discursuri sforăitoare. Nu de asta e nevoie, ci de metode practice prin care cele două partide pot să construiască încrederea atât în interior, cât și în exterior.

PLUS și USR pot câștiga următoarele alegeri și reforma felul în care facem politică. La mine pare relativ simplu. Se introduc în toate filialele indicatori de performanță care să stimuleze acțiunile membrilor menite să facă România mai bună.

Renovarea caselor bunicilor rămași singuri, o masă caldă pentru cei mai sărmani, mentorat pentru copii vulnerabili, ajutor pentru cei suferinzi sunt lucruri de care este mare nevoie cam peste tot.

Coruri de slăvire a conducerii, deși tipice politicii europene, nu ajută deloc, așa cum nu ajută nici retorica, oricât de minunat sau carismatic ar fi liderul.

În locul întâlnirilor sterile și adesea demotivante ale filialelor, oamenii din partid ar putea să se întâlnească și să facă ceva bun pentru alții. Asta ar întări încrederea între membrii de partid și ar ajuta încrederea alegătorilor în cele două partide, mai ales a alegătorilor care votează PSD.

În cazul unui succes, celelalte partide vor fi nevoite să copieze același model de lucru care pe termen mediu va elimina o mare parte a oportuniștilor din politică. Nu cred că va fi coadă la igienizat bude sau la gătit pentru sărmani din partea nicolicilor și vioricilor din PLUS, USR sau PNL, așa că după un pic de gargară despre populism a oportuniștilor rămași fără obiectul muncii lucrurile vor evolua numai spre bine.

Cam asta am vrut eu să fac în PLUS. Nu am reușit, dar nu înseamnă că am renunțat. Eșecul electoral de acum câteva zile poate va forța conducerile celor două partide să-și regândească strategiile. În cazul în care ceea ce am scris mai sus devine prioritar, nu o să ezit să revin în politică. Am îndoieli foarte mari că așa ceva este posibil așa că pot să-mi asum riscul.

PS. USR PLUS Cluj aici aveți deja  un caz de unde se poate începe – https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2560969160618235&id=100001155287346

Poate cumva ajunge și la Dedeman nu de alta dar sunt oameni buni și pe acolo.

3 Comments

  1. Le-am propus asta celor de la Pentru Iasi cand vroiau sa candideze la primarie. Am zis ca asta e lucrul care sa le arate oamenilor ca sunt oameni care chiar fac treaba. Nu au fost doritori 🙂

  2. Veleriu, incearca sa-ti faci propriul partid. In afara de Demos, nu e nici un alt partid interesat de saraci. Insa tu spre deosebire de ei ai deja rezultate, notorietate. Faci lucruri, nu doar stai la proteste…Aduni 2% astazi, 4 maine, si tot asa lasi in urma o platforma care poate va schimba tara intr-o zi. Eu te-as sustine!

  3. E corect sa facem astfel de actiuni sociale in numele unui partid? Sunt foarte multe de facut dar cum putem amesteca activitatile ong cu politica fara sa fie speculate de oportunistii politici?

Leave a Comment