fbpx

Hai, Viorico, că poți!

Screen Shot 2018-07-25 at 5.21.27 PM

„Orice om îi este frică“ de demitere, așa că premierul a trebuit să iasă, după șase luni magnifice, cu un bilanț. Exista posibilitatea să iasă de tot, dacă nu ar fi îndeplinit indicatorul de slugărnicie. Cum standardele erau Grindeanu și Tudose, doamna Dăncilă a trebuit să muncească din greu. A depășit totuși cumpăna, demonstrând că are competențe geniale la neconflictualism, supunere și gafe.

Fericită, deci, că au trecut șase luni, primești un PowerPoint frumos, te așezi singură la o masă și dai, tati, cu cititul cu intonație, că doar ești prim-ministru. Pregătită la școala de partid din Videle, te concentrezi pe două-trei lucruri bune care s-au întâmplat fără nicio legătură cu tine, exagerezi în avantajul tău orice altceva ce e posibil și ignori total logica și bunul-simț, că doar nu ești degeaba lider PSD.

Minți la greu, dar o faci natural, căci ultimii zece ani ți-au demonstrat că impostura funcționează. Ai reușit să joci rolul de parlamentar european, incapabilă fiind să vorbești o boabă de engleză sau franceză și fără a avea nici cea mai mică pregătire pe politici europene. Rolul de prim-ministru era urmarea firească, doar suntem în lumea în care Daea este o lumină a clasei politice.

Apoi, ieși și la domnul Gâdea, că doar poporul are nevoie de circ. Ca să nu „reduci democrația“ sau „să anexezi prevenția“, domnul Gâdea îți pregătește întrebările și îți scrie răspunsurile pe un prompter. Va fi dificil, căci va trebui să citești și de pe ecranul cu PowerPoint, să te uiți și la moderator și să tragi cu ochiul și la prompter, ca să fii sigură că nu o iei pe bălării. Te sacrifici pentru patrie și te gândești că țara asta are nevoie de un Napoleon ca tine. Masacrezi de câteva ori limba română pe parcurs, că doar nu o să te schimbi tocmai acum, când ai ajuns șefă de guvern.

E drept că o să pari la fel de inteligentă ca o mâță amețită de urmărit un pendul, dar faci ce ți s-a spus de la conducere, căci cine ești tu să te opui lui Dragnea și șefului lui, patronul Antenei 3? În definitiv, mâțele și prostia fac superaudiență atât la televizor, cât și pe Facebook. Alt indicator al planului de guvernare atins.

O să combați la greu și o să pari la fel de naturală precum peștele ăla de sticlă din sufrageria lui Pandele și Firea. Nu contează oricum, că doar esti VeVe hehe și ești dovada vie că poți să ajungi prim-ministru în ciuda lipsei de competență și verticalitate. Nu te complici nici cu eleganța sau cu inteligența căci, deah, toate astea sunt chestii perimate, burgheze și dăunătoare oricărui purtător de cuvânt al lui Dragnea.

O să vorbești, desigur, și de statul paralel și de dușmanii care sunt împotriva ta, a domnului tău și implicit a țărișoarei. Ignori faptul că Dragnea a semnat protocol cu SRI, că tăia porci cu inamicii și că toți ăia de spuneți voi că sunt statul paralel au fost PSD-iști sau în alianță cu PSD.

Treci și peste faptul că ești în studioul unui fost turnător la securitate, studio care este de obicei scena unde se desfășoară și sunt promovați la greu oameni de calitate precum Ciuvică și alți foști turnători la securitate sau foști angajați ai serviciilor de securitate. Cum ar fi, de exemplu, Dragomir – fost ofițer SRI acuzat că ar fi fost plătit Black Cube.

Sigur că nu știi că Black Cube este firma aia de consultanță israeliană care a orchestrat unele dintre cele mai mizerabile atacuri asupra unor persoane. Firmă angajată de voi și prietenii voștri să vă distrugă inamicii. Firmă plătită de Harvey Weinstein (monstrul ăla de a violat și abuzat sexual zeci de femei) pentru a discredita femeile care l-au acuzat. Firmă angajată de Trump, de Orban și cel mai probabil de premierul israelian pentru a îngropa în rahat mediatic adversarii lor politici. Black Cube a fost prezentată repetat, într-un mod pozitiv, dacă nu glorios, de Antena 3 și mai ales de Gâdea. Banii ăia mulți de comisioane sau furați de peste tot, banii ăia sunt folosiți pentru a plăti Black Cube. Și nu distrug numai adversarii politici ai domnului Dragnea, dar distrug și orice pretenție de obiectivitate sau bun-simț în spațiul public.

Dar tu, VeVe, nu știi. Pentru că tu ai fost angajată să citești ceea ce îți dă partidul. Să fii neconflictuală și comunicativă – un eufemism pentru slugarnică. Tu ești acolo să îi faci treaba lui Dragnea, să supraviețuiești în ciuda tâmpenilor pe care le zici și le faci. Să fii speranță pentru orice mediocru cu tupeu că poate ajunge prim-ministru. Inspirația lui Pleșoianu, Nicolicea, Șerban Nicolae, Carmen Dan sau, de ce nu, Codrin Ștefănescu că, la un moment dat, vor putea ajunge să conducă România.

Hai, că se poate!

Leave a Comment