fbpx

Întrebări frecvente

„Rupe” Valeriu Nicolae din voturile USRPlus?

• O parte a voturilor se va obține din partea votanților PSD care, deși sunt sătui de guvernarea PSD, nu văd altă șansă. Percepția lor este că cei de la PSD sunt singurii care dau pensii și ajutor social. Valeriu Nicolae are deja zona Ferentari unde votanți tradiționali PSD îl vor vota pe el la Camera Deputaților.
• O altă parte din voturi va veni din partea unor votanți PNL dezamăgiți de eliminarea din liste a unor oameni ca Ovidiu Raeţchi şi Adriana Săftoiu, care sunt pe profilul acestor alegători.
• Valeriu Nicolae recomandă celor care-l votează și care nu sunt simpatizanți USRPlus să voteze totuși USRPlus la Senat.

Ce se întămplă cu Primăria Sectorului 5 și Cristian Popescu Piedone? Candidează Valeriu Nicolae la Primărie în caz că pleacă Piedone?

Deși Cristian Popescu Piedone este în curs de condamnare, după părerea specialiștilor sunt puține șanse ca el să fie condamnat definitiv mai devreme de doi ani și jumătate. În condiţii de pandemie, domnul Popescu poate să-şi amâne foarte lejer termenele. Dacă se trece de această perioadă și se apropie de trei ani, se consideră mandat complet și nu se fac alegeri anticipate.

Valeriu Nicolae poate avea în vedere candidatura la Primăria Sector 5 abia pentru următorul mandat, în 2024.

De unde are Valeriu Nicolae banii din declarația de avere?

După cum se poate vedea și în CV, Valeriu Nicolae a lucrat în IT pentru firme private foarte bine cotate. A investit în piața de capital din Canada, a activat profesional mereu în poziții de conducere pe salarii bune și foarte bune, în marea majoritate a timpului în străinătate, în medii foarte competitive, toate slujbe obținute prin concurs. Are o firmă de consultanță și 90% dintre contracte sunt cu firme din străinătate, în principal Qatar și Anglia, foarte bine plătite, într-o zonă cu o competiție foarte puternică, ceea ce e o garanție a calității muncii sale. Nu a făcut niciodată afaceri cu statul.

Ce poate face un candidat independent în Parlament?

Este nevoie de candidaţi independenţi pentru că Parlamentul e o tribună și parlamentarii trebuie să influenţeze agenda publică. Trebuie să atragă atenţia asupra lucrurilor care nu merg, trebuie să vină cu propuneri de soluții.

Parlamentarii au posibilitatea să angajeze consultanți de specialitate care să-i ajute să dea soluții reale și competente.

Valeriu Nicolae nu va fi singur, ci va avea în spate un grup de oameni care îl vor ajuta să pună presiune pe legislativ pentru a corecta legi depășite sau prost gândite. Experți din domenii diferite vor putea să lucreze cu el în mod direct. Împreună cu aceștia, Valeriu Nicolae va pune presiune nu numai pe clasa noastră politică, Guvern și instituții subordonate, consilii județene, primării, ci și pe orice entitate care, aleasă sau numită, are atribuții cu implicații directe în viața oamenilor, pe domenii prioritare – educație, sănătate, egalitate de șanse, alte drepturi fundamentale, să facă lucrurile așa cum trebuie.

Ce se întâmplă cu voturile pentru Valeriu Nicolae dacă nu se atinge pragul?

Voturile necesare reprezintă un maxim de 0,35% din totalul voturilor exprimate (25.000 din peste 7.000.000). În cazul în care nu reușește cu un singur vot, aceste 0,35% se vor redistribui partidelor care trec de 5%. Estimarea noastră este că un minim de 35% din voturile pentru Valeriu vor fi voturi care altfel s-ar duce către PSD, PMP sau ProRomânia, iar cei mai mulți dintre alegătorii lui vor vota la Senat cu USRPlus.

O parte dintre cele 0,35%, undeva la 10-15%, reprezintă cumulul de voturi tradiționale către PNL, din care cele mai multe nu ar fi altfel exprimate.

Dacă se depășesc cele 25.000 de voturi, restul se va redistribui. Maximul acestora poate fi undeva cam la 10.000, deci pe la 0,07% din totalul voturilor exprimate, ceea ce înseamnă că vor merge în principal către USRPlus.

Cum se pot face donații pentru campanie?

Nu se fac donații în contul campaniei. Cei care totuși doresc să sprijine demersul pot face donații către orice ONG în a cărui cauză cred sau pentru jurnalismul independent.

Cum poate fi contactat Valeriu Nicolae?

Dacă doriți să îl cunoașteți pe Valeriu, să-i puneți întrebări și să stați de vorbă cu el, vă așteptăm în sesiunile Zoom anunțate pe pagina de politician Nicolae Valeriu Ciolan sau la ieșirile publice programate pe aceeași pagină, la secțiunea Events.

Cum putem ajuta în campanie?

Valeriu Nicolae are nevoie de 22.307 voturi plus 1 (al tău) pentru a deveni deputat de București. Dacă vrei să il ajuți să te reprezinte în Parlament, o poți face în mai multe moduri:

• Intră pe grupul de Facebook nutotei și fii la curent cu tot ceea ce implică acțiunile de campanie, dintre care ai posibilitatea să alegi unde și cum poți ajuta.

• Povestește-le cât mai multor cunoscuți din București despre Nicolae Valeriu Ciolan și îndeamnă-i să îl voteze la Camera Deputaților, numărul 37 pe buletinul de vot.

• Distribuie postările care îți plac despre ceea ce face Valeriu Nicolae și despre candidatura lui.

• Folosește la fotografia ta de profil rama de Facebook pentru susținerea candidaturii lui Nicolae Valeriu Ciolan, de aici

• Folosește pe pagina ta de Facebook coverul generat de aceasta aplicație, în care îți poți introduce propria fotografie alături de cea a lui Valeriu și a susținătorilor lui: cover.valeriunicolae.ro.

• Dacă votezi în București, înregistrează-ți votul în matricea creată pentru a ține o evidență în timp real a voturilor pe care susținătorii le vor acorda, precum și a vedea de câte mai este nevoie până pe 6 decembrie, ziua alegerilor pentru Parlamentul României. Trimite mai departe familiei, prietenilor, colegilor, tuturor cunoscuților online și offline link-ul votez.valeriunicolae.ro.